Author Topic: Alternator Not Charging  (Read 106 times)

Offline 69mustang73mach1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
Alternator Not Charging
« on: June 05, 2017, 10:50:52 PM »
Hi Everyone,

The next saga on the 68 Mercury is all the lights now work.  The alternator will not charge.  It's showing 12.3 volts idling or when giving it gas.  I have the old original wiring in fair shape at best.  I have a new voltage regulator, starter relay, battery, battery cables, distributor, coil.  I have cleaned and grounds and still no change.  The dash has a light for alternator not charging.

Any thoughts or ideas would be appreciated.  Thanks Mark
Mark
1969 Ford Mustang Sportsroof, 390-4V
Dearborn built on Oct 31, 1968
1973 Ford Mustang Mach 1, 351C-4V
Dearborn built on Oct 31, 1972
1968 Mercury Park Lane Convertible, 428-4V
St Louis built on Apr 19, 1968

Offline mtinkham

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 234
  • That'll be easy
Re: Alternator Not Charging
« Reply #1 on: June 06, 2017, 01:40:42 PM »
You can take the alternator to your local auto parts store and they can perform a bench test. Process of elimination...
1967 S-code Fastback, GT, 3-speed manual, Metuchen, Scheduled 04-21-1967 - Actual 04-25-1967

Offline 69mustang73mach1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
Re: Alternator Not Charging
« Reply #2 on: June 06, 2017, 11:10:04 PM »
Thanks for the suggestion.  The one that was on the car showed the same alternator reading as the one I just put on.  I took that one off my Mach 1 and it was charging just fine.  I can get it tested.  Thanks Mark
Mark
1969 Ford Mustang Sportsroof, 390-4V
Dearborn built on Oct 31, 1968
1973 Ford Mustang Mach 1, 351C-4V
Dearborn built on Oct 31, 1972
1968 Mercury Park Lane Convertible, 428-4V
St Louis built on Apr 19, 1968